Voorlichtingsbijeenkomsten

Vanwege de CORONA MAATREGELEN zijn er momenteel geen voorlichtingsbjieenkomsten in de regio.

 

 

In de regio worden verschillende voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Deze worden georganiseerd door de verloskundigen in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), diverse kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen en het Geboortehuis Leiden (GHL).
De gratis bijeenkomsten zijn voor alle zwangeren uit onze praktijk maar ook voor de zwangeren die in het ziekenhuis onder controle zijn waarbij wij het kraambed zullen begeleiden. De bijeenkomsten zijn bedoeld om jullie voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap. De avonden richten zich, naast de moeder, ook op de aanstaande vaders en hun rol in het geheel en zijn dan ook zeer geschikt om samen naar toe te komen! 

 

Ouderschap en hechting met je baby (rond 24 weken zwangerschap)


Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt gegeven door de verpleegkundige van het CJG. Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • ouderschap begint voor de geboorte;
  • ruimte maken voor veranderingen;
  • verwachtingen over het ouderschap en jullie baby;
  • leer je baby voor de geboorte kennen;
  • leer je baby na de geboorte nog beter kennen;
  • hechting.

Aanmelden kan hier. Deze bijeenkomst wordt op meerdere locaties gegeven.  

 

Pijnbeleving en sfeerproeven in het ziekenhuis (Rond 28 weken)


Bij deze voorlichtingsbijeenkomst wordt uitgelegd wat de oorzaak en functie van pijn bij de bevalling is en op welke manieren je daar mee om kunt gaan. Daarnaast wordt er besproken welke vormen van pijnbestrijding er zijn. Aan het einde van de bijeenkomst krijg je de mogelijkheid om een korte rondleiding te volgen in het Geboortehuis Leiden. De bijeenkomsten worden gegeven op maandag- en dinsdagmiddagen om 14.00u en duurt ongeveer 1,5 uur. Hier kun je je aanmelden. 

 

De Bevalling en kraambed (Rond 32 weken)


Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt gegevens door de verloskundigen van praktijk Sassenheim, Voorhout en Lisse. Tijdens deze avond wordt de hele bevalling met jullie doorgenomen en besproken wat je allemaal kan verwachten tijdens de bevalling. 
Locatie is het CJG Sassenheim (Jan van Brabantweg 1, Sassenheim) en start om 19.30. 

De avond duurt ongeveer 2 uur.

Momenteel zijn de voorlichtingsavonden digitaal ivm corona. Het filmpje van de voorlichtingsbijeenkomst vind je bovenaan deze pagina. 

 

Voeding 


We verwijzen je voor informatie over voeding naar de voorlichtingsavond van de verschillende kraamcentra of voorlichtingsbijeenkomten van La Leche Leage. In het Alrijne Leiderdorp is ook een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding. Aanmelden kan hier. Meer informatie over borstvoedingsbijeenkomsten ontvang je van ons tijdens het spreekuur.

 

Rondleidingen ziekenhuizen 


In het Geboortehuis Leiden worden momenteel geen losse rondleidingen gegeven. Wel kunt u een rondleiding volgen samen met de voorlichtingsbijeenkomst 'Pijnbeleving en Sfeerproeven in het GHL' (zie hierboven). Wel is het mogelijk om hier een digitale rondleiding te volgen.

 

In het Alrijne Leiderdorp wordt een informatieavond georganiseerd in combinatie met een rondleiding over de verloskamers. Deze avond wordt één à twee keer georganiseerd per maand. Aanmelden kan hier.